2023 12 21 – Dalyvavimas Lietuvos mokyklų 7-10 klasių mokinių konferencijoje „Nerūkyti niekada nevėlu – nustok rūkyti dabar“

Š. m. lapkričio 22 d. 7 klasės mokiniai Gabija Kostygovaitė ir Dominykas Jarmalavičius dalyvavo Lietuvos mokyklų 7-10 klasių mokinių konferencijoje „Nerūkyti niekada nevėlu – nustok rūkyti dabar“, kurią organizavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Bendrojo ugdymo skyrius ir Vilniaus Jono Ivaškevičiaus jaunimo mokykla. Mokiniai konferencijos metu pristatė pranešimą „Rask priežastį nerūkyti!“. 

Teigiama, kad vaikai ir paaugliai dažniausiai pradeda rūkyti dėl jaučiamo bendraamžių spaudimo, todėl, mokinių nuomone, labai svarbu susidaryti savo nuomonę ir įgyti argumentų pasipriešinti spaudimui rūkyti. Atsižvelgiant į šias aplinkybes, prasminga išryškinti priežastis, dėl ko neverta rūkyti, tad ir pranešime mokiniai pateikė net 21 priežastį, kaip, pavyzdžiui, kaulų silpnėjimas, sutrikęs smegenų vystymasis. Priežastis mokiniai suformulavo kalbindami gimnazijos bendruomenę, tad dėkojame visiems, sutikusiems pasisakyti ir prisidėjusiems prie pranešimo rengimo.  

Gimnazijos psichologė G. Jegorovaitė ir visuomenės sveikatos specialistė L. Laurinaitienė