2023 05 02 – Pristatytas projektas

Balandžio 28 d. gimnazijos mokinės Adrija Jankūnaitė, I g. kl., ir Emilija Milušauskaitė, II g.kl., mokiniams pristatė Kauno r. savivaldybės bemdrojo ugdymo mokyklų mokinių dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvų projektą, kuriame dalyvaus ir mūsų gimnazija. Mokinių projektų įgyvendinimui mūsų gimnazijai skirta 2100 Eur. Dalyvaujamasis biudžetas – tai būdas, kaip kartu su mokiniais spręsti lėšų panaudojimą, kai visi turi galimybę teikti idėjas, už jas balsuoti ir išrinkti patraukliausią.

Projektus gali teikti 8-III g. klasių mokiniai. Projekte reikia patraukliai pristatyti savo idėją su išsamia informacija apie išlaidų sumą, kuri negali viršyti 2100 Eur. Darbas atliekamas grupėse. Idėja turi būti aktuali visai gimnazijos bendruomenei ir skirta paįvairinti popamokinei veiklai ir pertraukoms. Projektas reikia įgyvendintas iki š.m. gruodžio 15 d. (su galutiniu finansiniu atsiskaitymu Kauno r. savivaldybei).

Po pristatymo mokiniams buvo išdalinti lapeliai, kuriuose visi parašė po 2-5 idėjas. Pasibaigus renginiui, idėjos surūšiuotos ir mokinių grupėms siūloma iki birželio 1 d. parengti  projektų biudžeto sąmatas ir pristatymus.  

Ačiū visiems, kurie siūlė savo idėjas!