2023 05 05 – Dalyvavimas respublikinėje 6-10 klasių mokinių konferenciją „NESITYČIOK! PATYČIŲ VIRUSUI NE!”

Kovo 30 d. Vilniaus Jono Ivaškevičiaus jaunimo mokykla ir Lietuvos socialinių pedagogų asociacija kaip ir kasmet organizavo virtualią respublikinę 6-10 klasių mokinių konferenciją „NESITYČIOK! PATYČIŲ VIRUSUI NE!”. Ši konferencija skirta sutelkti mokyklų bendruomenes atkreipiant jų ir visuomenės dėmesį į patyčių problemą ir jos sprendimo būdus, įveiklinti mokinius siekiant sumažinti patyčių problemą jaunų žmonių tarpe.

Konferencijoje mūsų gimnazijai atstovavo dvi pranešėjų poros. Mokinės kalbėjo apie patyčias dėl paaugliams itin aktualios išvaizdos. Pranešimą „Patyčių dėl išvaizdos prevencija mokykloje: gimnazijos bendruomenės narių nuomonės“ pristatė 6 klasės mokinės Ausma Palšiūnaitė ir Gabija Kostygovaitė, o I g. klasės mokinė Miglė Paltanavičiūtė kalbėjo apie „Patyčių dėl įgimtumo psichologinę raidą: realybėje ir socialinėje erdvėje“. Šį pranešimą ji parengė kartu su klasės drauge Vilte Stankaityte.

Mokinės ne tik praplėtė savo suvokimą apie patyčių reiškinį, bet ir įgavo viešojo kalbėjimo patirties. Ačiū joms už informatyvius pranešimus.

Gimnazijos psichologė G. Jegorovaitė