2020 09 29 – Metodinė kalbų savaitė

Artėjant Europos kalbų dienai, kurią, rugsėjo 26-ąją  minėjome jau 19 kartą (nuo 2001 m. – Europos Tarybos iniciatyva), Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Valstybės institucijų kalbų centru, pakvietė ikimokyklinukus ir moksleivius (3–19 m.) dalyvauti kūrybiniuose konkursuose – dainų iliustracijų kūrimo konkurse ir dainų tekstų vertimų konkurse. 5 klasės mokinės Gabija Rimkutė, Justina Rimkutė, Miglė Slavinskaitė vertė dainas iš anglų kalbos į lietuvių, 8 klasės mokinys Dominykas Paulauskas pasirinko versti lenkišką dainą, II klasės mokinė Rugilė Protaščiuk išvertė rusų kalbos dainą ir užėmė prizinę vietą.

Lietuvių kalbos ir užsienio kalbų metodinės savaitės metu vyko poezijos skaitymas, mokiniai klasėse eilėraščius skaitė anglų, rusų ir prancūzų kalbomis. O rugsėjo 25 d. 4-II klasių atstovai ne tik paminėjo Europos kalbų dieną, bet ir skaitė savo eilėraščius, o Augustė Beniušytė dainavo ir grojo gitara.

Rugsėjo 25 d. 7 klasė (2 grupė) su anglų k. mokytoja Neringa darė idiomų iliustracijas akinių trafaretuose, kurie simbolizavo, jog ne viską galime pamatyti plika akimi ir suprasti iš pirmo karto. Mokiniai galvojo, kokius panašius posakius vartojame lietuvių kalboje. Iliustruoti padėjo pateiktos pavyzdinės nuotraukos. 

Maironiečiai, vadovaujami mokytojos D. Bubelienės, paruošė stendą „Meilės tema literatūroje“, kur naudojo lietuviškus, angliškus, rusiškus ir prancūziškus eilėraščius apie meilę.

Anglų k. mokytoja Kristina