2023 10 30 – Projektas „Edukacija kitose erdvėse“

Spalio 17 d. visi Kauno r. Piliuonos gimnazijos mokiniai vyko į edukacijas kitose erdvėse. Vėliau „Maironiečių“ būrelio nariai pagamino korteles su edukacijų pavadinimais. O visų klasių mokiniai paruošė plakatus, kuriuose pristatė labiausiai patikusias veiklas, vietoves ir užsiėmimus.

Priešmokyklinukų projektas „Miško takeliu”

1 ir 2 klasių edukacijos

1 -2 klasės mokiniai dalyvavo edukacijoje ” Skrydis į Mėnulį”. Edukacinės programos metu vaikai susipažino su Mėnuliu ir jo ypatumais, kas buvo tie pirmieji į kosmoso platybes nukeliavo žmonės ir ką reikia daryti, kad kiekvienas iš mūsų galėtų ten apsilankyti. Vaikai susipažino su Saulės planetomis ir apie jas sužinojo daug naujų faktų.

 

3 ir 4 klasių edukacijos

Edukacija kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejuje „Pasaulio gyvūnai“

3 ir 4 klasės mokiniai susipažino su žemynuose gyvenančiais populiariausiais gyvūnais. Laikas neprailgo, nes reikėjo surasti gyvūnus ekspozicijoje ir išspęsti laiptažodį.

Vilma Juščiuvienė ir Teresė Simanaitienė

5 klasės edukacijos

Paslapties išsaugojimas – raktas į pergalę. Šį faktą žinojo ir Antikos laikų karvedys Gajus Julijus Cezaris, žino ir dabartiniai generolai. Kada prasidėjo paslapčių kupina šifravimo istorija ir kaip medinius pagalius, apvyniojamus specialia odos juosta, ilgainiui pakeitė sudėtingos šifravimo mašinos, kurias perprasti įstengdavo tik šviesiausi valstybių protai? Piliuonos gimnazijos penktokai Vytauto Didžiojo karo muziejuje bandė atskleisti šias paslaptis ir iššifruoti Lietuvos karių siunčiamus pranešimus. Mokytojos Ingrida ir Vida

6 klasės edukacijos

Šeštos klasės mokiniai vyko į Trakus, kur dalyvavo edukacijoje „Lobių paieška Trakų pilyje“. Mokiniai susipažino su įvairių miestų ir vietovių lobiais, sužinojo, iš kur kilusi lietuvių tauta ir kalba. Grįžome pasisėmę naujų idėjų ir įspūdžių.

8 klasės edukacijos

Spalio 17 d. 8 klasės mokiniai keliavo į Vytauto Didžiojo karo muziejaus skyrių, esantį Kaune VI forte, kur apžiūrėjo karo technikos ekspoziciją. Gidas papasakojo, apie įvairius pabūklus, vikšrines amfibijas, karinius transporterius ir kt. Antroje edukacijos dalyje aštuntokai dalyvavo programoje „Žvalgas“, turėjo iššifruoti slaptažodžius, perduoti kitai grupei informaciją, vieni mėtė granatas, kiti buvo kartografais, o logistai turėjo surasti reikiamus daiktus karių kuprinėje.

II gimnazijos klasės edukacijos

Spalio 17 dieną II g. klasės mokiniai traukiniu vyko į Vilnių. Pirmiausia, žaidė orientacinį žaidimą „Vilnius tavo kuprinėje“, kurio metu pažino Vilniaus senamiestį, jo architektūrą, istorinius namus, siauriausią gatvelę. Daugiau sužinojo apie istorinius Vilniaus gyventojus, slaptą karališką meilę bei daug kitų įdomybių, susidūrė su netikėtomis užduotimis bei įdomiais iššūkiais. Po žaidimo mokiniais dalyvavo teatralizuotoje edukacinėje programoje „Meilė – pakeitusi gyvenimus. Sofija ir Konstantinas Čiurlioniai“, M. K. Čiurlionio namuose. Profesionali aktorė ir režisierė Livija Krivickaitė, pasitelkdama profesijos subtilybes, ne tik įdomiai papasakojo apie Sofijos ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionių gyvenimą bei kūrybą, bet ir įtraukė mokinius į edukacijos eigą. Mokiniai buvo kviečiami įsijausti į Sofijos ir Konstantino vaidmenis, skaitė M. K. Čiurlionio laiškus ir Sofijos Kymantaitės – Čiurlionienės atsiminimus.

Mokytojos Alvija ir Elona

III gimnazijos klasės edukacijos

Edukacinė ,,Kauno tarpukario architektūra”
 
11 klasės mokiniai dalyvavo ekskursijoje ,,Kauno tarpukario architektūra”. Kauno filharmonija,  Lietuvos banko Kauno rūmai, Kauno centrinis paštas, Pieno centras, Žemės ūkio pastatas ir Kauno miesto savivaldybės pastatas – įdomios šių pastatų istorijos. Kauno kultūros ir turizmo centro vadovė stengėsi mokiniams pateikti, kuo daugiau įdomios informacijos apie Kauno tarpukario architektūros istoriją.

IV gimnazijos klasės edukacijos

IV g. klasės mokiniai lankėsi Maironio lietuvių literatūros muziejuje. Susipažino su įvairialype Jono Mačiulio asmenybe – visuomenės veikėju, poetu, dėstytoju, kunigu, Lietuvos patriotu. Labiausiai įstrigo jo posakis „damos gražios ir be veidrodžio, o veidrodis tik kambario puošmena“. Tik apsilankę Maironio namuose suprasite šio posakio reikšmę.