2023 02 08 – Sausio 28d. Kauno technologijos universiteto Matematikos ir gamtos mokslų fakultete vyko 34-iasis Respublikinis prof. J. Matulionio jaunųjų matematikų konkursas

Jame kasmet šalies 9 – 12 klasių moksleiviai savo matematines žinias ir analitinį mąstymą išbando spręsdami KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto (MGMF) dėstytojų parengtas užduotis. Į šį  konkursą buvo užsiregistravę 512 moksleivių iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Piliuonos gimnaziją atstovavo L. Martovičius (IIIg kl.) ir K. Čepkauskas (Ig kl.).

Kol moksleiviai gliaudė MGMF mokslininkų parengtus konkurso uždavinius, matematikos mokytojai klausėsi MGMF dekanės doc. dr. Bronės Narkevičienės sveikinimo, dalyvavo Matematinio modeliavimo katedros dėstytojos Violetos Kravčenkienės vedamame seminare „Įdomesni tikimybių teorijos ir statistikos uždaviniai“.

Visi moksleiviai gavo KTU MGMF dekanės doc. dr. B. Narkevičienės padėkas.

Tradiciniu konkursu siekiama prisidėti prie legendinio matematiko profesoriaus J. Matulionio atminimo išsaugojimo ir moksleivių domėjimosi matematika ir tiksliaisiais mokslais skatinimo.
 
Matematikos mokytoja Ingrida