2022 09 28 – Pirmokai mokėsi įveikti stresą

Pirmokai mokėsi įveikti stresą 

Stresas šių dienų visuomenėje yra gana aktyviai vartojama sąvoka. Apie jį ne tik kalbama radijuje, televizijoje, bet ir rašoma knygose, žurnaluose ir socialiniuose tinkluose. Visiškai natūralu, kad ši sąvoka iš suaugusiųjų žodyno persikelia ir į vaikų žodyną.  

Pirma klasė – ryškių pokyčių metas. Iš nerūpestingo vaiko tampama mokiniu, kuris turi kasdien įgyti vis naujų žinių, išmokti rašyti, skaityti, skaičiuoti. Didžiąją dalį dienos tenka praleisti mokykloje, kurioje reikia laikytis taisyklių, mandagiai bendrauti su mokytojais, klasės draugais. Taigi, vaikams gali kilti įvairiausių jausmų, kurie, jei yra pakankamai neišreiškiami, gali peraugti į stresą.  

Siekiant vaikus nuo kuo ankstesnio amžiaus mokyti įveikti stresą, rugsėjo 27 d. pirmokai dalyvavo užsiėmime „Mokausi įveikti stresą“, kurį vedė gimnazijos psichologė. Užsiėmimo metu mokiniai dalinosi mintimis, kas, jų manymu, yra stresas, kaip jis pasireiškia. Kartu su psichologe mokiniai atliko įvairius kvėpavimo pratimus, „smegenų mankštelę“. Taip pat kiekvienas mokinys pasigamino po antistresinį kamuoliuką, kurį savaip padekoravo, kad naujasis streso įveikimo pagalbininkas būtų kuo artimesnis širdžiai.  

Gimnazijos psichologė G. Jegorovaitė