2018 02 02 – „Juda piršteliai – bunda žodeliai“

Tradicija tapęs projektas „Juda piršteliai – bunda žodeliai“, skirtas smulkiajai motorikai lavinti, vyko visą sausio mėnesį  Viršužiglio ikimokykliniame skyriuje.

Ypatingas dėmesys buvo skiriamas pirštukų žaidimams, kurių metu turtėjo ne tik vaikų kalba, bet ir lavėjo smulkioji motorika, gausėjo žodynas. Taip pat veiklų metu vaikai buvo skatinami atlikti rankyčių ir pirštukų masažiukus, pasitelkiant pieštukus, kaštonus, masažinius kamuoliukus…

Meninių užsiėmimų metu vaikai ne tik piešė kreidelėmis, pieštukais, dažais, bet ir išbandė netradicinius piešimo būdus: piešė kaladėlėmis, ausų krapštukais, pieštukais, taškė ir kt.

Laisvų užsiėmimų metu vaikai buvo skatinami užsiimti įvairia lavinamąja veikla: verti, lipdyti, rūšiuoti, konstruoti, karpyti, spalvinti, štampuoti. Visi šie smagūs užsiėmimai treniravo vaikų pirštukus, rankytes bei aktyvino smegenų darbą, dėmesį, atmintį.

Bendradarbiaudami su įstaigoje dirbančia logopede Albina Boveiniene, vaikai buvo pakviesti į bendras grupės veiklas, kurių metu mokinosi naujų pirštukų žaidimų. O individualių užsiėmimų metu vaikai su logopede žaidė žaidimus, skirtus pirštukų lavinimui: dėliojo mozaikas, vėrė karoliukus, dėliojo paveikslus naudodami grūdus ir t.t.

Sausio mėnuo dar ypatingas ir tuo, kad vaikai pagerbia jiems brangius žmones – senelius, pagamindami jiems dovanėles: „Nykštukai“ gamino pakabukus širdeles iš modelino, o „Pelėdžiukai“  sukūrė  paveikslus liejant akvarele ir apiberus druska. Šiomis dovanėlėmis vaikai pradžiugino savo senelius namuose bei šventės metu.

Viso projekto metu vaikai patyrė džiugių emocijų, buvo aktyvūs ir susidomėję.

 

Auklėtojos