2017 01 13 – Projektas „Moksleivių žinojimo apie Europos Parlamento veiklą skatinimas“

Sausio 12 d. Piliuonos gimnazijoje startavo respublikinis projektas „Moksleivių žinojimo apie Europos Parlamento veiklą skatinimas“, kurį organizuoja Lietuvos teisės institutas ir LR Teisingumo ministerija. Projekto tikslas paskatinti moksleivius domėtis EP veikla, pagerinti jų žinias apie šią svarbią Europos Sąjungos instituciją. Projektas suskirstytas į dvi dalis – mokymus bei dirbtuves pačiose mokyklose ir moksleivių žinių konkursą, kur mokyklos varžysis tarpusavyje.
Projektą pristatė projekto koordinatorius Evaldas Visockas – Lietuvos teisės instituto Tarptautinių ryšių skyriaus vyresnioji specialistė. Pirmąją paskaitą tema „Europos Parlamento kompetencijos ir politinės grupės Europos parlamente“ gimnazijoje vedė Lietuvos teisės instituto Teisinės sistemos tyrimų skyriaus vedėja-tyrėja Eglė Kavoliūnaitė-Ragauskienė. Ji supažindino mokinius su EP rinkimais, EP institucijomis, jų veikla, frakcijomis ir frakcijų politinėmis pažiūromis. Daug dėmesio skirta Lietuvos atstovams EP. Kartu su mokiniais diskutavo apie dalyvavimo rinkimuose būtinybę, kairiųjų ir dešiniųjų politinių jėgų pažiūras. Paskaitoje ir diskusijoje dalyvavo apie 40 I – IV gimnazinių klasių mokinių.
Iš viso šiame projekte dalyvauja 20 respublikos mokyklų. Po 3 susitikimų – mokymų Vilniuje vyks žinių konkursas, kuriame dalyvaus visų mokyklų komandos. Konkurso nugalėtojų lauks pagrindinis prizas – pažintinė kelionė į EP Briuselyje.
Projekto koordinatorė
Istorijos mokytoja
Kristina Šlepavičiūtė – Balčaitienė