2022 12 05 – Tarpdalykinės integracijos dienos „Šviesa“

Lapkričio 21-25 dienomis gimnazijoje vyko įvairios veiklos apie šviesą.

                      Uždegta pirmoji žvakė adventiniame vainike, tartas gražus žodis paskleidė šventės laukimo metą.

Ikimokyklinio ugdymo auklėtojos parengė šešėlių teatro spektaklį „Keturi angelai“.

1-4 klasių mokiniai dalyvavo edukacijoje „Užfiksuota šviesa-chemija ir fotografija“. Kiekvienas pagamino atviruką. Kūrybiškai pažvelgė į pagrindinį šviesos šaltinį – Saulę. Sukurtus darbelius eksponavo stenduose.

6-7 klasių mokiniai matematikos pamokose skaičiavo, kiek kainuoja mėnesį apšviesti kambarį kaitrine lempute ir kiek sutaupoma pakeitus kaitrinę lemputę atitinkančia LED lempute. Taip pat skaičiavo dulkių siurblio ir elektrinio virdulio naudojimo sąnaudas.

7-9 klasės mokiniai kūrė savo eilėraščius apie šviesą. Rašė procesus, kaip gaunama šviesa. Taip pat rinko frazeologizmus, kur minima šviesa. Maironiečiai sukūrė stendą ir išrinko žymių rašytojų tekstus apie šviesą.

II g. klasės mokiniai su savo klasės vadove M.K. Čiurlionio muziejuje ieškojo šviesos dailininko kūriniuose. Menininkas yra rašęs, kad „reikia turėti šviesos su savimi, iš savęs, kad šviestum tamsybėse visiems ant kelio stovintiems, kad jie išvydę patys rastų šviesos savyje ir eitų (savo) keliu, kad nestovėtų tamsybėse…“. Gimnazistai čiurlioniška technika šviesą perteikė piešiniuose.

Mokytojų Vilmos, Ingos, Dovilės, Alvijos, Gintarės ir Joanos mintis ir foto apjungė MT pirmininkė Teresė Simanaitienė