2022 10 24 – Psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo mokymai 6-7 klasių mokiniams

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras, įgyvendindamas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. liepos 31 d. įsakymą Nr. V-1773,, Dėl psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo paslaugų teikimo tvarkos aprašo patvirtinimo’’ mokiniams organizavo psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo mokymus. 

           Rugsėjo-spalio mėnesiais 6-7 klasių mokiniai dalyvavo psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo praktiniuose užsiėmimuose. Jų metu buvo aiškinamasi, kas yra emocijos, kuo jos skiriasi nuo jausmų, kaip yra skirstomos ir atpažįstamos. Su mokiniais kalbėta apie stresą ir jo įveikimą, nusistatytas patiriamo streso lygis, aptarta, kokie kvėpavimo pratimai yra efektyviausi, siekiant stresą sumažinti. Taip pat mokiniai išbandė ir dailės terapiją, kurią vedė Rasa Kirkaitė.  

Mokymų metu mokiniams pristatytos naujausios psichologinės pagalbos išmaniosios programėlės, pateikti kontaktai, internetinių svetainių adresai, kur galima kreiptis, jei patiems ar artimiesiems kyla psichikos sveikatos sunkumų.  

Žinoma, nepamiršta ir ankstyvojoje paauglystėje itin aktualios temos – konfliktų sprendimų. Aptarta, kaip konflikto metu kalbėti „Aš kalba“, kaip tinkamai sureaguoti į kritiką, išsiaiškinta, kaip mokėjimas klausyti svarbu, siekiant išvengti konflikto ir kokių bendravimo klaidų reikėtų vengti, norint bendrauti darniai. Visų mokymų metu ugdyti mokinių bendradarbiavimo įgūdžiai, pasitelkiant darbą poromis ir grupelėmis. 

          Tikimasi, kad mokymų metu įgytas ar prisimintas žinias mokiniai nepamirš taikyti kasdieniame gyvenime ir pastebės teigiamą psichologinės gerovės pokytį!

                                                                                                 Gimnazijos psichologė G. Jegorovaitė