2019 11 18 – Dalyvaujame gerumo akcijoje “Atverkime širdis”.

Lapkričio 12 dieną mokinių tarybos atstovai vyko į šunų prieglaudą Linksmakalnyje. Gimnazijos mokiniai dalyvauja Kauno rajono mokinių gerumo akcijoje  “Atverkime širdis”. Šiam tikslui savaitę mokykloje buvo renkamos dovanos šunų prieglaudai “Penkta koja” – konservai, valymo priemonės ir kiti reikalingi daiktai.

Prieglaudoje viena iš darbuotojų mokiniams pasakojo apie jų darbo dieną, iškylančias problemas ir jų sprendimo būdus. Mokiniai suprato, kad darbas prieglaudoje nėra vien tik šuniukų glostymas, bet ir daug fizinės jėgos, kantrybės ir pasiryžimo reikalaujanti veikla.

Prieglaudos darbuotoja akcentavo, kad šuo yra šeimos narys, o ne signalizacija ar puošmena. Labai svarbu gerai apsvarstyti, ar pakaks laiko, jėgų, finansų ir žinių tinkamai pasirūpinti augintiniu. Mokiniai taip pat buvo raginami neremti nelegalių šunų daugintojų, nes tokiu būdu prisidėtų prie gyvūnų kankinimo. Galiausiai buvo trumpai pristatyta ir laikino globėjo galimybė. Jauniems šuniukams ir neseniai paskiepytiems ypač svarbu kurį laiką praleisti šiltoje ir saugioje aplinkoje, nes prieglaudoje jie rizikuoja apsirgti. Tokiu atveju laikini globėjai, pasirūpindami keletą mėnesių šuneliu, dažnai jam padovanoja šansą pasveikti. Paklausus, ar po tų kelių mėnesių grįžus į prieglaudą šuneliui nebūna dar didesnio streso, sulaukėme atsakymo, kad šuneliai dažniausiai ir pasilieka visam laikui laikinų globėjų namuose, jų paprasčiausiai nebenori grąžinti.

Prieglaudos “Penkta koja” atstovai pakvietė savanoriauti arba apsilankyti su tėvais prieglaudoje pavedžioti šunų. Geriausia tokiam vizitui numatyti visą dieną ar bent keletą valandų, kad pavyktų pasivaikščiojimais pradžiuginti keletą šunų ir darbuotojai spėtų sutvarkyti jų narvus.