2019 11 15 – Maironiečių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursas

                      Lapkričio 14 d. Maironio gimnazijoje vyko tradicinis Kauno maironiečių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursas. Jame dalyvavo skaitovai ir dainuojamosios poezijos atlikėjai iš Juozo Gruodžio konservatorijos, „Vyturio“, „Saulės“, Stepono Dariaus ir Stasio Girėno, Kovo 11-osios gimnazijų, Veršvų gimnazijos, ,, Aušros“  gimnazijos, Kauno rajono Raudondvario gimnazijos ir Piliuonos gimnazijos maironiečiai ir kt.

                      Konkursą pradėjo Kauno rajono Piliuonos gimnazijos 5 klasės mokiniai: Gabija Streleckytė, Osvaldas Diedonis, Adas Vasiliauskas, Rūta Kizaitė.  Jie į susirinkusius mokytojus ir mokinius iš įvairių mokyklų kreipėsi Juozo Tumo Vaižganto žodžiais. Kompozicija atskleidė rašytojo asmeninio gyvenimo rūpesčius , santykius su giminėmis, Vaižganto asmenybę. Mokinius paruošė mokytoja Dalė Bubelienė.

                      Dainuojamosios poezijos lyderiams buvo skirtos trys vietos. Trečiąją vietą užėmė Vyturio gimnazijos moksleivė, antrąją Maironio maironietė ir pirmąją Piliuonos gimnazijos  8 klasės maironietė Augustė Beniušytė.  Ją paruošė mokytoja Elena Vainiūnaitė.  Sveikiname konkurso nugalėtoją.

                       Kompozicijos dalyviai buvo apdovanoti šokoladų rinkiniais, o laureatai gražiomis užrašų knygelėmis ir padėkos raštais.