2019 11 08 – Projektas „Augu sveikas, kai…“

Jau penktus metus iš eilės Viršužiglio darželyje, visą spalio mėnesį, tapęs tradicija, vyksta sveikatingumui skirtas projektas „Augu sveikas kai…“. Šeima ir darželis – du partneriai, atsakingi už vaiko sveikatą ir visapusišką ugdymą.

Sveikas vaikas – tai aktyvus, linksmas,  geranoriškai nusiteikęs aplinkinių žmonių atžvilgiu. Jis – smalsus, aktyvus, judrus, vystosi harmoningai, turi gerai išlavintas funkcines ir fizines organizmo galimybes.  Projekto metu vaikai gilino žinias apie maisto ir jo vartojimo poveikį sveikatai,  mokėsi sveikos mitybos įgūdžių, aptarė sveiko maitinimosi ypatumus ir kūrė vaisių kompozicijas  Tėveliai su vaikučiais buvo pakviesti gaminti grupės sveikuoliškų receptų knygą, be to vaikai gilino žinias apie arbatos naudą, degustuodami įvairias arbatėles. Sveikas vaikas – augantis vaikas. Ugdytiniai aptarė vaiko augimo stebėjimo būdus ir patys svėrėsi bei matavosi ūgį, lygino duomenis su praeitų metų duomenimis.

 Darželio ugdytiniai stiprino sveikatą kiekvieną rytą mankštindamiesi bei sportuodami, tyrinėjo aplinką ir  pasivaikščiojimo lauke metu ieškojo spalvų, „užkonservavo rudenį“, žaidė su lapais, pramogavo… Veiklose apie vandenį, vaikai tyrinėjo, eksperimentavo ir konstatavo faktą, kad iš tiesų vanduo yra gyvybės šaltinis. Kalbėdami apie emocijas, vaikai  bandė jas įvardinti, apibūdinti, nupiešti ir dar pasigamino „Jausmų takelį“, kuriuo vaikai galėjo linksmai judėti nurodytomis kryptimis. „Rūgščios emocijos“ foto paroda parodė, kad emocijos būna ne tik susijusios su tuo ką jauti, bet ir priklauso nuo potyrių, šiuo atveju ragaujant citriną.

O visų smagiausia buvo „Rudenėlio“ šventėje. Čia svečiavosi kiškis Ilgaausis, kuris su vaikais mankštinosi, valė dantukus, sportavo, šoko ir dainavo.

Taigi, visą mėnesį Viršužiglio darželis gyveno sveikai, linksmai ir kūrybiškai.