2019 10 21 – „Protų kovos”: Kauno rajono gimanzijų lyga

Spalio 9 d gimnazijos komanda, kurią sudarė II g klasės mokiniai: Kornelija Juknevičiūtė, Rugilė Šilanskaitė, Nedas Banionis, Matas Masalskis ir Deividas Paškevičius, dalyvavome tradiciniame – šeštame „protų kovų“ renginyje „Išlukštenk kietą riešutėlį“, kurį rengia Kauno r. Ramučių laisvalaikio centras. Gimnazijų turas šiemet vyko Domeikavos gimnazijoje. Be šeimininkų dalyvavo dar šešių Kauno r. gimnazijų komandos. Keturi turai po 10 klausimų – ir paaiškėja: ar pažįsti savo artimiausią teritoriją – Kauno rajoną, ar žinai kokios iniciatyvos jame įgyvendinamos, kuo garsi viena ar kita vietovė? Buvo ir klausimų iš visos Lietuvos etnografijos, istorijos, geografijos temų.

                      Įsitikinome: olimpinis principas „svarbu dalyvauti“ gali būti paguoda, jei lieki toli nuo laimėtojų pakylos, tačiau kai tuo pačiu guodiesi nebe pirmą kartą, atsiranda ir kitų klausimų. Na, kad ir toks: „kodėl gali kiti, o mes – ne?“. Mačiau – apie tai galvojo mūsų gimnazistai, pripažindami kitų komandų pranašumą.

                      Vis tik dalyvavimas tokiuose renginiuose svarbus: mokiniai sužino daug naujo, įsitikina, kad jų bendraamžiai domisi ne tik sporto varžybomis ar kompiuteriniais žaidimais, bet ir labiau intelektualiais dalykais. Reikia padėkoti mūsų mokiniams už dalyvavimą, pozityvumą ir, reikia tikėti, teisingas savęs vertinimo išvadas.

Mokytojas Romas Vilčinskas