2018 11 05 – Projektas „Augu sveikas kai…“ Viršužiglio darželyje

 

Spalio 1 – 31 dienomis Viršužiglio darželyje vykdytas tradicija tapęs kasmetinis ilgalaikis projektas „Augu sveikas kai…“. Jo metu darželio ugdytiniai gilino žinias apie sveiką mitybą, sporto ir aktyvaus judėjimo naudą, praktikavosi rūpintis savimi ir savo higiena. Todėl kiekvienas rytas prasidėdavo rytinėmis mankštomis, kurios nuteikdavo aktyviam dienos darbui. Mokėsi taisyklingai plauti rankytes. O su logopedės Albinos pagalba miklino ne tik rankytes, bet ir liežuvėlius  per lavinamuosius žaidimus. Viso projekto metu vaikams netrūko įdomių veiklų grupėse, bei smagių pramogų vykdytų bendradarbiaujant „Nykštukų“ ir „Pelėdžiukų“ grupėms:

  • Pasaulinės gyvūnų globos dienos paminėjimas (judri pramoga);
  • Kūrybinis darbas „Rudens mandala“ (iš atsineštų rudens gėrybių kurtas paveikslas kieme);
  • Rudens spalvų ieškojimas lauko aikštelėse (iškirptus trafaretus dėliojo lauko aikštelėje ir stebėjo kaip galima įvairiai numarginti);
  • Sportinė pramoga „Rudenėlio takeliu“ (lauko aikštelėje organizuotos estafetės su sporto inventoriumi);
  • Diskoteka lauke „Lapų šokis“ (lauko aikštelėje džiaugėsi gausybe lapų, su muzika ir šokiais);
  • Rudenėlio šventė vaikams (rateliai, dainelės, kūrybiniai ir judrieji žaidimai).

Šio projekto metu ypatingas dėmesys skirtas telkti darželio bendruomenę, skatinti visus vaikus ir tėvus aktyviai ir kūrybiškai dalyvauti darželio gyvenime. Todėl jie buvo pakviesti dalyvauti prisidėdami prie Pasaulinės gyvūnų dienos paminėjimo su „Mylimu savo gyvūnėliu” iš rudens gėrybių; prie „Rudens mandalos” kūrybos reikiamomis priemonėmis; prie tradicija jau tapusios „Receptų knygos ” kūrimo.

Projekto metu vaikai patyrė daug gerų emocijų. Dėkojame tėveliams už bendradarbiavimą projekto metu ir dalinamės akimirkomis iš šio projekto.

 

Auklėtojos