2018 01 11 – Sausio 13 – osios dienos minėjimo renginiai gimnazijoje

Sausio 13 d. pirmosios pamokos metu gimnazijoje vyko pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“, skirta 1991 m. sausio 13-osios įvykiams paminėti. Pirmos pamokos metu mokiniai ir mokytojai degė žvakutes languose, prisiminė sausio 13-osios įvykius, aptarė jų prasmę Lietuvos valstybei. Gimnazijos bendruomenė dalyvavo sausio 13 – osios įvykių minėjime Taurakiemyje. Buvo uždegti žibintai žuvusiųjų aukoms atminti. Atminimo žibintai ruseno T. Masiulio gatvėje.

Šią dieną visi gimnazijos mokiniai, mokytojai ir administracijos darbuotojai segėjo neužmirštuolės žiedą, kuris simbolizuoja kolektyvinę mūsų tautos atmintį apie lemtingus Lietuvos valstybės istorijos įvykius.

II gimnazinės klasės mokiniai organizavo 2 klasės mokiniams paskaitą ir diskusiją apie Sausio 13 d. – Lietuvos gynėjų dieną.

Sausio 13 – oji ne tik gedulo, bet ir mūsų tautos pergalės diena. Šią dieną lietuviai parodė visam pasauliui, jog ir beginkliai žmonės turi jėgą. Lietuvių minia apgynė savo valstybės nepriklausomybę dainomis, maldomis ir savo gyvybėmis. Kol mes atminsime žuvusiuosius už Lietuvos laisvę, tol jie bus gyvi ir bus mums pavyzdžiu, kaip stipriai galima ir reikia mylėti savo tėvynę.

Istorijos mokytoja

Kristina Šlepavičiūtė – Balčaitienė