2017 11 06 – Projektas „Augu sveikas kai…“

Viršužiglio darželyje visą spalio mėnesį vyko tradicija tapęs projektas „Augu sveikas kai…“, kuris buvo orientuotas į sveiką gyvenseną, higienos įgūdžių formavimą, pasitelkiant ne tik ugdymo įstaigą, bet ir šeimą. Todėl visą mėnesį kiekvieną dieną pradėdavome mankštomis, kurios suteikė vaikams džiugių emocijų, jėgų turiningai praleisti dieną. Tarptautinės šypsenos dienos paminėjimo metu prisiminėme kaip taisyklingai prižiūrėti dantukus. O kadangi šypsenos būna įvairiausių rūšių, tai buvo surengta foto faroda „Rūgšti emocija“, kurioje atsispindėjo vaikų emocijos ir šypsenos ragaujant daug vitamino C turinčią citriną.

O kadangi spalis – rudens mėnuo ir dovanoja daugybę miško, daržo ir sodo gėrybių, tai šį laikotarpį skyrėme supažindinti vaikus su visokiomis rudens gėrybėmis, gaminome darbelius šia tematika, kvietėme tėvus įsijungti ir drauge su vaikais kurti iš gėrybių gyvūnus. O be daržo ir sodo gėrybių nebūna ir skanių receptų. Todėl grupių tėvai su savo vaikais kūrė receptų knygeles. Taip pat tėveliai buvo kviečiami dalintis savo idėjomis ir mintimis kaip praplėsti, padaryti įdomesnį vaikų ugdymą.

Logopedė Albina Boveinienė mokė vaikus taisyklingai kvėpuoti, panaudodama įvairius žaidimus. Šitaip buvo lavinamas vaikų kalbinis kvėpavimas ir klausa. Auklėtojos parengė tėvams informacinius stendus apie sveiką mitybą, taisyklingą vaikų laikyseną.

Visas projekto laikotarpis buvo aktyvus, pilnas įvairiausių kūrybinių veiklų, darbelių, svarbių įgūdžių formavimo. Džiaugiamės ir dėkojame tėveliams už aktyvų dalyvavimą ir įsijungimą į projektą.

Auklėtojos