2017 10 31 – Projekto „Žaidimai moko“ akimirkos

Nuo spalio mėnesio 1 dienos įsitraukėme į Respublikinį prevencinį projektą „Žaidimai moko“, kuris vyks iki 2018 m. gegužės mėnesio. Projektas orientuotas į erdvės ir krypties suvokimo lavinimą, kuris padeda vaikams legviau suvokti savo kūno judėjimo, bei daiktų judėjimo kryptis. Todėl siekiant išvengti sunkumų, vaikų pažinimas stimuliuojamas per specialias užduotis, kurios integruojamos į vaikų veiklas.

Visą šį mėnesį „Pelėdžiukai“ ir „Nykštukai“ aktyviai mokėsi pažinti kairę ir dešinę puses, kryptis aukštyn – žemyn, taip praplėsdami savo žodyną, bei orientuodamiesi erdvėje. Susipažinome su sąvokomis ilgas – trumpas. Užsiėmimuose ir žaidimuose dalyvavo ne tik penkiamečiai, bet ir mažesnieji grupių draugai, kurie bandė suprasti sąvokas.

Vyresnieji vaikai praktikavosi žaisdami grupėje, atlikdami užduotėles, dalyvaudami sporto užsiėmimuose, taip pat išėjus pasivaikščioti ir norint pereiti kelią vaikai patys stengdavosi parodyti ir įvardyti kryptis, kuriomis reikia žiūrėti prieš einant per perėją. Vaikai visur buvo aktyvūs ir susidomėję.

 

Auklėtojos