2017 10 13 – „NYKŠTUKAI“ ir „PELĖDŽIUKAI“ dalyvauja respublikiniame projekte „ RUDENS MANDALA“

 

Kauno r. Piliuonos gimnazijos Viršužiglio ikimokyklinio skyriaus ugdytiniai dalyvauja Respublikiniame kūrybiniame projekte „Rudens mandala“, kurio tikslas kuo arčiau vaikus susipažinti su rudeniu, jo grožiu, teikiamomis gėrybėmis. Svarbu, kad vaikai susipažintų su rudens teikiamomis dovanomis, suprastų, koks dosnus gali būti ruduo: vaisiai, daržovės, uogos, gėlės ir kt.  Į projektą įsitraukė ir tėveliai, kurie aprūpino įvairiomis rudens gėrybėmis, o  „Pelėdžiukų“ grupės vaikučių tėveliai kartu dalyvavo ir mandalos kūrimo procese.

„Nykštukų“ grupės vaikučiai nutarė mandalą sukurti patys ir labai noriai įsitraukė į kūrybinį procesą. Auklėtojų padedami darželio hole tarėsi ir dėliojo įvairias rudens gėrybes, kūrė mandalos raštus. Ugdytiniai aptarė daržovių ir vaisių pavadinimus, jų naudą sveikatai, taip pat miško ir gamtos teikiamas dovanas žmogui. „Nykštukų“ mandala – labai spalvinga ir ryški puošia darželio holą.

„Pelėdžiukų“ grupės vaikučiai su tėveliais susirinko lauko pavėsinėje ir be didelių kalbų ėmėsi darbo. Netgi patys mažiausieji sėdėdami mamytėms ant rankų pagelbėjo kūrybiniame procese. Visi uoliai dirbo ir sukūrė didelę, ryškią, spalvingą mandalą, kuri niekaip netilpo į fotoaparato objektyvą. Tad buvo nutarta į pagalbą pasikviesti naujausias technologijas – droną, kurio pagalba nufotografavome ir netgi nufilmavome mandalą.

Norime padėkoti tėveliams už pagalbą kūrybiniame procese, už  aprūpinimą rudens gėrybėmis, už nuoširdų bendravimą bei bendradarbiavimą.

Auklėtojos